Exit

De nascholingsbijeenkomst De Romereis 2021 is gehouden op woensdag 9 juni 2021.  De datum en locatie voor 2022 wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Nascholingscursus De Romereis 
De bijeenkomst van 9 juni 2021 werd gehouden in een volle zaal in Rijksmuseum Boerhaave te Leiden én belangstellenden konden de dag volgen via een livestream. De dag werd gepresenteerd door Raphael Hunsucker en Jori Castricum.

————————————————————————–

Onderstaande sprekers hielden hun lezingen tijdens de Nascholingscursus De Romereis van woensdag 9 juni 2021

Em. Prof. Piet Schrijvers
Martialis als literaire reisgids in het antieke Rome

Dr. Martijn Icks
De feeks en de artiest. Macht en mannelijkheid bij Agrippina en Nero

Drs. Martje de Vries
Van verbeelding tot vertoon – Rome in de voetsporen van Ignatius van Loyola

Drs. René Prot
De Torlonia Marbles in historisch perspectief

Dr. Nathalie de Haan
Van kroonjuweel tot erfgoedlijst. Een wandeling door de opgravingsgeschiedenis van Pompeii

Een nieuw onderdeel in 2021 – naast vijf lezingen – is dat we tussen de lezingen door videolessen presenteerden die recentelijk speciaal in Rome zijn gemaakt. Deze videolessen geven uw leerlingen echt het gevoel dat ze in Rome geweest zijn. De filmpjes laten verschillende plekken in de fysieke stad op een cultuurhistorische en enthousiaste manier zien. Zowel de deelnemers aanwezig in Rijksmuseum Boerhaave als de deelnemers via de livestream ontvingen na afloop van deze dag de linkjes naar deze videolessen. Het is voor u ook nog mogelijk om deze videolessen te bestellen. Hiermee kunt u deze filmpjes op elk gewenst moment in de les inzetten om Rome ook nu aan uw leerlingen te laten zien.

Videolessen Romereis

Interessante boeken, passend bij de Romereis:

Close
Go top