Exit

Wij hebben enkele van onze gebruikers gevraagd om de ervaringen te delen zodat u kunt lezen hoe de leergang wordt ontvangen door vakgenoten.  Enkele docenten die met Minerva werken omschrijven het als volgt:

Minerva gaat fantastisch, de leerlingen zijn razend enthousiast. Ik ben zelf vooral blij met de duidelijke, korte doch krachtige uitleg en schema’s en de mate waarin de teksten op de originelen lijken”.

“Wat ik een groot voordeel aan Minerva vind is dat de grammatica zo wordt aangeboden dat je relatief snel naar natuurlijk geschreven Latijn toe kunt”.

“Toen we deze leergang uitkozen, speelden de uitlegfilmpjes van de grammatica in Minerva-online een rol. Het is prettig dat lastige grammatica wordt uitgelegd in de filmpjes. Dat biedt de mogelijkheid om de grammaticale uitleg te verplaatsen naar thuis. Dan houd je in de les meer tijd over voor bijvoorbeeld het vertalen en toepassen van de grammatica”.

In een korte video kunt u zien hoe Minerva op het Stedelijk Gymnasium Schiedam ingezet wordt en dat de docent Pieter van der Broek erg enthousiast is over de leergang.

Riemer van der Veen, co-auteur en docent Jan van Egmond Lyceum, Purmerend:

“Scholen die overwegen met Minerva te werken hebben er veel plezier van als ze die methode ook daadwerkelijk kiezen. Het is een zeer gevarieerde methode die leerlingen leert omgaan met Latijnse zinnen. De grammatica zit er al snel goed in vanwege het uitgebreide en efficiënte oefenmateriaal, ze leren structureren en zijn zo goed voorbereid op het moment dat er echt lastige zinnen komen. De digitale omgeving biedt veel mogelijkheden in het oefenen en bijhouden van woordjes. Daarnaast is het erg eenvoudig te variëren en zo het plezier in het Latijn te behouden”.  

Minerva in het VCN-bulletin 

In het VCN-bulletin (Vereniging Classici Nederland) van het voorjaar van 2015 staat een uitgebreide recensie van Minerva. Enkele punten uit deze recensie zijn:

“Minerva zet in met een helder concept: het voornaamste doel is om zo snel mogelijk bij het lezen van originele teksten te komen.”

“Rust en regelmaat kenmerken opbouw en lay-out van tekst- en oefenboek.”

“Aan het eind van elk hoofdstuk vindt de leerling (…) de nieuwe grammatica in een inzichtelijke lay-out die ondersteund wordt door een didactisch goed gebruik van kleuren. Wat een verademing: (…). De grammatica krijgt haar waarde en belang terug.”

“De gebruiker van het oefenboek van Minerva zal ongetwijfeld de ongekend grote variëteit van oefeningen toejuichen.”

“Inderdaad, Minerva voorziet in een leemte binnen de scala van tot kort geleden beschikbare methodes.”

“De breedte van de aangeboden thema’s en verhalen, de heldere structuur en de duidelijke doelstelling maken Minerva tot een aantrekkelijke methode”.

Vraag een beoordelingsexemplaar aan van Minerva:

Beoordelingspakket Minerva 1

Close
Go top