Exit

Route 2F is een modulaire lesmethode (uit 2011 – gebaseerd op de 1e editie van Station) waarmee de deelnemer Nederlands op niveau 2F leert. Route 2F biedt de mogelijkheid om met leermiddelen op maat uw eigen lesprogramma te arrangeren, dat past bij de eisen en wensen van uw school. Bepaal zelf de verhouding tussen gedrukt en/ of digitaal.

Kenmerken van de methode

 • Route 2F kent een modulaire opzet.
 • De vakvaardigheden die door de Commissie Meijerink belangrijk worden beschouwd staan centraal: Spelling & Grammatica, Leesvaardigheid, Schrijfvaardigheid, Woordenschat en Mondelinge taalvaardigheid. In elke module wordt een vakvaardigheid behandeld.
 • Spelling & Grammatica, Leesvaardigheid en Schrijfvaardigheid kennen 4 modules, Woordenschat kent 3 modules en Mondelinge taalvaardigheid kent 2 modules.
 • De leerstof en bijbehorende opdrachten worden in aansprekende contexten aangeboden.
 • Theorie en opdrachten staan overzichtelijk bij elkaar.
 • Elke module kent herhaling en verdieping, zodat de docent kan differentiëren in de les.

Route 2F-online

Een speerpunt van Route 2F is de online variant: Alle modules van Route 2F zijn ook geheel digitaal te gebruiken in een aantrekkelijke leer-/ werkomgeving zonder te hoeven schakelen tussen meerdere bestanden of schermen. Route 2F-online werkt op de computer, laptop én tablet.

 • Alle oefeningen en opdrachten die in de gedrukte boekjes staan, zijn ook online beschikbaar.
 • Theorie, opdrachten, audio en video zijn geïntegreerd.
 • Route 2F-online kent een geïntegreerde nakijktool. De docent bepaalt welke oefeningen door het systeem worden nagekeken en welke oefeningen door de docent worden nagekeken.
 • Route 2F-online functioneert prima in de gangbare ELO’s (single sign on). Voor scholen die geen ELO hebben is er de mogelijkheid om via emma.eisma.nl te werken.
 • Uitgebreid leerlingvolgsysteem voor de docent (per leerling, per module en per klas kunt u de resultaten bekijken en hierop feedback geven.
 • Servicedesk voor vragen, opmerkingen en adviezen.
 • Route 2F-online is 20% goedkoper dan de gedrukte versie (bij aanschaf van de gedrukte versie heeft u zelfs het gratis gebruiksrecht op de digitale variant).

Download hier de gebruikershandleidingen voor Route 2F-online:
Instructie leerlingomgeving Route 2F-online 2018-2019
Instructie docentenomgeving Route 2F-online 2018-2019

Docentenmateriaal

Voor de docenten is uitgebreid docentenmateriaal beschikbaar. U kunt bij ons een docentencode aanschaffen, waarmee u toegang krijgt tot een afgeschermd deel van onze site. Hier heeft u toegang tot het antwoordmateriaal, toetsen per module met bijbehorende correctiemodellen en verantwoording van niveau 2F in de modules. Met deze code heeft u tevens toegang tot het audio- en videomateriaal bij de methode.

Proefdraaien of lesmateriaal beoordelen?

U kunt een proef met Route 2F-online kosteloos doen. Wilt u een proef draaien met de boekjes, dan betaalt u hiervoor slechts de kostprijs van de boekjes. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wilt u lesmateriaal beoordelen, vraag dan een beoordelingspakket aan.

Advies en ondersteuning

Onze educatief adviseurs zitten graag met u om tafel om met u mee te denken over het gebruik van een methode Nederlands. Daarnaast laten zij u graag de mogelijkheden van Route 2F zien. Dit kan in een vrijblijvend informeel gesprek, maar een uitgebreide presentatie of introductieworkshop behoort ook tot de mogelijkheden.

Jaarfolder en bestelkaart

Download hier de jaarfolder en bestelkaart van Route 2F:
Jaarfolder Route 2F
Bestelkaart Route 2F

Close
Go top