Exit

Het onderwijs vraagt in steeds hogere mate van leerlingen een diversiteit aan vaardigheden, zoals zelfstandig werken, samenwerken, problemen oplossen, informatie verwerven en verwerken en verantwoordelijk zijn voor het eigen leren. Met de vaardighedenmethode Leren op Maat kunt u het aanleren van sociale vaardigheden en studievaardigheden vorm geven.

Kenmerken van de methode

  • Zelfontdekkend leren
  • Leerlingen stellen hun eigen vaardigheden samen
  • Lessen zijn kort en transparant
  • Door de zelfontdekkende methodiek raken leerlingen extra gemotiveerd
  • Leer- en werkboek zijn geïntegreerd, dus praktisch en voordelig

Leren op Maat Modulair

  • Naast gedrukte boeken ook volledig modulair verkrijgbaar voor 3 niveaus. U bepaalt hiermee zelf het aanbod aan vaardighedenlessen.
  • De vaardigheden worden geprint in een oplage die u zelf bepaalt
  • U betaalt alleen voor wat u gebruikt

Download hier een overzicht van Leren op Maat VMBO BK

Download hier een overzicht van Leren op Maat VMBO GT/ havo-vwo

Leren op Maat Biblio

Scholen krijgen op licentie-basis de toegang tot alle pdf-bestanden van Leren op Maat modulair (via een CD-rom) zodat zij dit naar wens kunnen printen of in de ELO van de school kunnen plaatsen. Deze licentie is 1 schooljaar geldig, en kan desgewenst worden verlengd. Op deze manier kunnen scholen het lesmateriaal echt op maat inzetten, als blijkt dat voor een project nog een extra vaardigheid nodig is, of wanneer er bijvoorbeeld een sociaal conflict speelt op school.

Neem voor de mogelijkheden en prijzen contact op met uw educatief adviseur.

Docentenmateriaal

Voor de docenten is uitgebreid docentenmateriaal beschikbaar. U kunt bij diverse docentenhandleidingen met voorbeeldantwoorden en handreikingen hoe vaardigheden in te zetten bestellen.

Lesmateriaal beoordelen?

Wilt u lesmateriaal beoordelen, vraag dan een beoordelingspakket aan.

Advies en ondersteuning

Onze educatief adviseurs zitten graag met u om tafel om met u mee te denken over het gebruik van een methode voor vaardighedenonderwijs. Daarnaast laten zij u graag de mogelijkheden van Leren op maat zien. Dit kan in een vrijblijvend informeel gesprek, maar een uitgebreide presentatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Close
Go top