Exit

De module ROUTE Levensbeschouwing, Levenswijs (MBO Niveau 3/4) is in te zetten naast de modules van ROUTE Burgerschap en leert de leerling nadenken over levensvragen vanuit diverse invalshoeken:

  • De biografische invalshoek
  • Het beroep als invalshoek
  • De samenleving als invalshoek

Levensvragen zijn vragen over de zin en het doel van het leven. Hierbij spelen cultuur, religie en/of levensbeschouwing een belangrijke rol. In deze handzame module komen een groot aan bod zoals het christendom, het jodendom en de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme en het humanisme. Naast bovenstaand bevat de module theorie en activerende opdrachten over religieuze en spirituele praktijken en ethische en morele kwesties.

Levensbeschouwing: didactische inzet

ROUTE Levensbeschouwing, Levenswijs kan ingezet worden als aparte module, eventueel naast de modules ROUTE Burgerschap. Het resultaat van de inspanningen kan meegeteld worden voor het onderdeel Loopbaan en Burgerschap op het mbo. In de module zijn tekstvragen opgenomen met aan het eind van de hoofdstukken een verwijzing naar de bijbehorende website voor online opdrachten. Hier zijn verschillende opdrachten, in de lijn van de methode ROUTE Burgerschap: Informatie zoeken, mening vormen, standpunt bepalen, actie ondernemen en tot slot evaluatie en reflectie.

Een beoordelingsexemplaar van de module Route Levensbeschouwing, Levenswijs is voor docenten hier te bestellen voor slechts € 4,50.

Auteur van Levenswijs is Klaas van den Herik. Van den Herik heeft veel lesmateriaal ontwikkeld over godsdienst, levensbeschouwing, competenties, burgerschap en ethiek.

Levensbeschouwing MBO
Close
Go top