Exit

Op veler verzoek zijn er voor het schooljaar 2019-2020 Powerpointpresentaties bij de examenbundels ontwikkeld. Deze zijn geschikt voor klassikaal gebruik en bieden de docent ondersteuning bij het behandelen van de authentieke Griekse/ Latijnse teksten tijdens de lessen. U kunt deze presentaties gebruiken om de tekst en eventueel de bijbehorende vertaling klassikaal te bespreken. De Powerpointpresentaties zijn voorzien van verwijzingen naar inhoudelijke en stilistische vragen in het boek.

U kunt de powerpoints via onderstaande linkjes downloaden:

Powerpointpresentaties CE Grieks 2020
Powerpointpresentaties CE Latijn 2020

powerpoint examen grieks latijn
  • In de Powerpointpresentaties wordt de structuur van de teksten niet behandeld. Wilt u klassikaal met uw leerlingen de teksten gaan ontleden (in onderwerp, persoonsvorm, gezegdes, bijzinnen et cetera), dan zijn hiervoor meerdere opties. Hieronder omschrijven wij er enkele:
  • Presenteer de powerpointpresentatie op uw digibord en geef tijdens de les de diverse onderdelen aan met behulp van de digibordsoftware.
    Maak gebruik van de teksten uit de online omgeving van de structuuropdrachten (zie ook het artikel hieronder) en gebruik hierbij het online vertaalgereedschap waarmee u tijdens de les met kleuren en lijnen de diverse onderdelen in de tekst kunt markeren.

Veel waardevol extra materiaal bij de examenboeken CE 2020
Naast de Powerpointpresentaties heeft u bij het CE 2020 de beschikking over:
– Het Leerlingenboek
– Een Katern met de pensumteksten
– Het Docentenboek
– Online structuurvragen bij het pensum (gratis)
– Wordbestanden van de pensumteksten, woordenlijsten en het docentenboek

Wilt u meer informatie over de online structuurvragen of wilt u de wordbestanden bij de boeken ontvangen, stuur ons dan een e-mail.

Close
Go top