Lingua – een praktisch leerboek voor de Latijnse grammatica

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Lingua is een zeer overzichtelijke basisgrammatica in een geheel nieuwe lay-out. Het boek bevat de basiskennis die de leerlingen moeten hebben van de Latijnse grammatica.

Lingua is te gebruiken naast Minerva en Fortuna en andere leergangen in de onderbouw, maar ook in de bovenbouw bij de lectuur van Latijnse teksten (onder meer uit Parnassus en Mars en Venus), zowel in het kader van SE als bij de examenbundels. Lingua besteedt naast de morfologie, die door de vernieuwde lay-out zeer overzichtelijk wordt aangeboden, veel aandacht aan de syntaxis van het Latijn. Aan de hand van veel voorbeelden wordt deze helder en op het niveau van leerlingen uitgelegd.

Door het uitgebreide register en de overzichtelijke inhoudsopgave kunnen leerlingen gemakkelijk gericht zoeken naar een onderwerp dat ze nader willen bekijken. De handige ‘onthoud’- en ‘let op’-blokken, die aan de lespraktijk zijn ontleend, maken het boek tevens tot een zeer toegankelijk en effectief leerboek.

Naast de basisgrammatica behandelt het boek ook de belangrijkste stijlmiddelen en de verteltechniek met voorbeelden uit de Latijnse teksten uit de leesboeken van Eisma. Verder is er een hoofdstuk over de metriek. Ook de laatste versie van de minimumlijst Latijn van de CvTE is erin opgenomen.

Bestel nu uw beoordelingsexemplaar tegen 50% korting, of bestel een set van 10 Lingua-boeken en betaal er slechts 9!

Lingua kost slechts € 24,60 en is hier te bestellen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8004″ img_size=”375×278″][/vc_column][/vc_row]

Deel op