Exit

Naar aanleiding van opmerkingen en wensen van onze gebruikers hebben wij recentelijk verbeteringen doorgevoerd in zowel de leerlingomgeving als docentenomgeving van Library/ Station/ Route 2F.

Leerlingomgeving

* Aanpassing in de menubalk
Onderaan de taakbalk zijn de onderdeelnummers (Perron 1, 2, 3 etc bij Station, en Part A, B, C etc bij Library) vetgemaakt zodat ze beter opvallen. Ook is het nu mogelijk om deze onderdelen aan te klikken. De eerste opdracht/ tekst van het onderdeel wordt dan getoond.

* Scoringspercentage tonen in leerlingomgeving
In de startschermen (waar de methode/ module gekozen wordt) is vanaf nu te zien aan welke modules er al gewerkt is (voortgangspercentage) en wat de totaalscore op die module is. Een leerling kan dan vanuit de startschermen al zien welke modules hij nog moet afmaken/ verbeteren.

* Een PDF-bestand genereren van gemaakte modules door leerlingen
Bij de modules Fiction I, II, III en IV in de leerlingomgeving staat nu een button “bewaar PDF” , waardoor er een PDF gegenereerd wordt van alle gemaakte opdrachten. Op deze kan een leerling aan het eind van het schooljaar een PDF-bestand genereren en die bewaren tot aan jaar 4 als het grote fictiedossier moet worden ingeleverd

Docentenomgeving

* Docenten “Beoordelen” – popup
Het scherm “Beoordelen” in de docentenomgeving is uitgevuld, zodat het nu ook op een kleine laptop of iPad leesbaar is. Daarnaast is het opmerkingen-veld vastgezet. Als men nu naar beneden scrollt, blijft het opmerkingenveld in beeld om hier voor de leerling een feedback in te kunnen typen..

* Open opdracht nakijken door docenten
Bij het zelf nakijken van leerlingen van open opdrachten (bijvoorbeeld lange e-mail) werd de score standaard 80% in de statusoverzichten. Voor docenten was het dan niet altijd duidelijk dat er een opdracht nagekeken moest worden. Deze zomer is een melding toegevoegd dat de docent bij deze leerling deze vraag moet nakijken. Er is bij de button Lesmateriaal een blokje Nakijken in plaats van een score 80% (als de docent heeft nagekeken, bepaalt de docent de score) gekomen.

Heeft u voor ons nog ideeën waarmee wij de leerlingomgeving of docentenomgeving van Station/ Library/ Route 2F kunnen verbeteren? Laat het ons weten via [email protected] of bel naar 088 – 2944 880.

Close
Go top