Exit
covers Station modules

Station is een succesvolle methode voor Nederlands voor het vmbo.
We ontwikkelen eigentijds lesmateriaal dat zowel in folio als digitaal gebruikt kan worden. Op dit moment zijn we bezig met de bovenbouw van het vmbo.
Voor de 2de editie van 
Station zoeken we enthousiaste auteurs die goed weten wat er in de verschillende jaarlagen en in het bijzonder in de bovenbouw van het vmbo aan de orde komt en dit over kunnen brengen in lesstof. U geeft zelf les binnen het vmbo of in de onderbouw havo/vwo.

Over de methode Station, Nederlands voor het vmbo
De methode biedt materiaal voor vmbo-bk en vmbo-kgt. In losse, aantrekkelijk vormgegeven modules werken de leerlingen aan diverse vakvaardigheden. Station is opdrachtgestuurd: in de opdrachten wordt verwezen naar de theorie en bronnen in de module.

De leerlingen lezen bij de introductie van de module niet alleen wat ze moeten doen, maar ook wat ze daarbij nodig hebben en wat ze gaan leren. De theorie wordt uitgebreid geoefend in de module. In kleine stappen maken de leerlingen zich de lesstof eigen.

Elk onderdeel of hoofdstuk van de module wordt afgesloten met een controle op de behaalde doelen. Leerlingen kunnen, wanneer zij een module of een onderdeel hebben afgerond, met de diagnostische toets Zelftest testen of ze de stof beheersen. Wanneer er extra geoefend moet worden, dan kan dat met het onderdeel Extra.

Station-online op imac en ipad

Station kan gebruikt worden in gedrukte modules, volledig digitaal of in een combinatie.  De interactieve online methode werkt op de computer, laptop en iPad.

Algemene informatie over het auteurschap
Hoeveel tijd kost het?
Om een goede bijdrage te kunnen leveren binnen het auteursteam moet u 6 tot 8 uur per week aan de methode kunnen besteden. Uit de praktijk blijkt dat minder uren weinig zinvol is. Schrijven is een creatief proces, waar een redelijke mate van continuïteit voor vereist is.

Hoe wordt er gewerkt?
Als auteur werkt u veel zelfstandig op basis van afspraken die met de projectleider en de eindredacteur worden gemaakt. Samen met de projectleider houdt u de voortgang van het schrijfproces in de gaten.
Regelmatig worden er auteursvergaderingen gehouden. Per vergadering wordt bekeken of deelname zinvol is. U ontvangt een reiskostenvergoeding en u kunt altijd een hapje mee eten. Daarnaast wordt er via de e-mail en telefoon contact onderhouden.

Wat zijn de verdiensten?
Eisma Edumedia werkt op royaltybasis. Dat betekent dat u een bepaald afgesproken percentage ontvangt over elk verkocht boek. Een boek blijft meerdere jaren in roulatie. Dat betekent dat de verdiensten ook over meerdere jaren zijn gespreid. Bij aanvang ontvangt u een voorschot op uw royalty zodat u ook tijdens het schrijven al inkomsten heeft. U werkt met meerdere mensen aan de methode. Het honorarium wordt op basis van ieders bijdrage verdeeld.

Reacties
Stuur uw reactie met CV per e-mail naar Eisma Edumedia bv, t.a.v. mevrouw M.A. Droste:  [email protected]

Close
Go top