Exit

Wij waarderen de feedback en mening van onze gebruikers. Op basis van deze feedback zijn er ook dit jaar enkele verbeteringen doorgevoerd in de online omgeving. Onderstaand leest u meer over de aanpassingen in zowel de leerling- als docentenomgeving.

Verbeteringen in de online leerlingomgeving

Grammaticafilmpjes
In de leerlingomgeving is het icoon van de grammaticafilmpjes vergroot ter verduidelijking van de aanwezigheid van de filmpjes. In de handleiding van de leerlingomgeving vindt u een overzicht met de aanwezige filmpjes van de grammatica-onderdelen in Pallas en Minerva-online. De handleiding kan gedownload worden via het tabblad  ‘Extra’.

Aanpassing vertaalgereedschap
De kleurstelling van het vertaalgereedschap in de online-omgeving van zowel Minerva als Pallas is gewijzigd. De kleurstelling is aangepast aan de kleuren uit het Pallas 2016 oefenboek. Van onze gebruikers ontvingen wij de feedback dat het verwarrend was dat er met verschillende kleurstellingen werd gewerkt in zowel Pallas en Minerva-online en de hulpboeken.

In het onderstaande overzicht staat de nieuwe kleurstelling voor het vertaalgereedschap in de online omgeving en het Pallas 2016 hulpboek.

Verbeteringen in de online docentenomgeving

Nieuwe button vorige/volgende opdracht
Het was al mogelijk om per opdracht door te klikken naar een Volgende leerling of Vorige leerling bij het beoordelen van een opdracht. Nieuw is nu de mogelijkheid om op een vergelijkbare wijze te kiezen voor Vorige opdracht en Volgende opdracht van dezelfde leerling.

Uitschakelen Woordenlijst en Grammatica
Onder het tabblad ‘Lesmateriaal’ kunt u ook aangeven of u de Grammatica en Woordenlijst wilt verbergen. U kunt dit bijvoorbeeld voor een klas doen, wanneer u tijdens een les een hoofdstuk wilt laten maken bij wijze van toets of om te kijken of de leerlingen alles goed hebben begrepen. De leerlingen zien in hun leerlingomgeving dan alleen de teksten, afbeeldingen en opdrachten.

Resultaten exporteren naar Excel
In het startscherm van het onderdeel beoordelen vindt u nu ook een button ‘Download overzicht’.

Wanneer u op deze button klikt, kunt u een rapportage in Excel downloaden. Dit kan handig zijn voor uw eigen archief (onze database wordt in verband met de AVG-wetgeving elke zomer leeggehaald). Het bestand kunt u opslaan op uw eigen computer en bewaren voor een eventuele verantwoording richting directie/ministerie.

Zichtbaarheid Grieks toetsenbord
Het Griekse toetsenbord in de docentenomgeving wordt ook alleen getoond als de docent gebruik maakt van Pallas. Docenten die alleen met Minerva/Fortuna werken, zullen dit toetsenbordje niet zien.

Nieuwe instructies voor online lesmateriaal Klassieke Talen


Dit schooljaar zijn er nieuwe instructies verschenen voor zowel de Leerling- als Docentenomgeving voor Emma Klassiek. Nieuw bij deze instructies is het document met veelgestelde vragen uit de leerlingomgeving Klassieke talen. In dit document vindt u antwoord op vragen over storingsmeldingen, inlogproblemen, het vergroten van het scherm et cetera.

U kunt deze instructies hieronder downloaden of in de docentenomgeving onder het tabblad ‘Handleidingen’.

Instructie docentenomgeving Klassieke talen
Instructie leerlingomgeving Klassieke talen
Veelgestelde vragen Leerlingomgeving Klassieke talen

Heeft u voor ons nog ideeën waarmee wij de leerlingomgeving of docentenomgeving van Pallas/Minerva/Fortuna kunnen verbeteren? Laat het ons weten via [email protected] of bel naar 088 – 2944 880.

Close
Go top