Flexibiliteit met licenties en folio lesmateriaal

Met het lesmateriaal voor GrieksLatijnNederlands en Engels van Eisma Edumedia beschikt u over flexibel lesmateriaal, dat zowel gedrukt, online als in een combinatie daarvan ingezet kan worden. U kunt met het materiaal voor de vakken Nederlands en Engels zelfs heel eenvoudig schakelen tussen de verschillende niveaus.

Klassieke Talen

Bij PallasMinervaFortuna en Palladion bepaalt u zelf uw ideale mix tussen online lesmateriaal en gedrukte boeken. Kies voor de volledig gedrukte boeken, het combipakket (oefenboek + licentie) of alleen een licentie (zonder boeken). Dit pakket kunt u per klas of per leerling aanpassen.

De online versie bevat het volledige gedrukte boek (leren en werken in één digitale omgeving) met nog veel aanvullingen, zoals online vertaalgereedschap en bij Pallas ’16 en Minerva audiofragmenten, uitlegfilmpjes én veel extra oefenstof door middel van Drillster. Bij de examenboeken Grieks en Latijn bieden we sinds een aantal jaren veel extra digitaal materiaal, waaronder PowerPoints die u kunt inzetten tijdens de les.

Met de combipakketten heeft u de beschikking over een “All-in principe”: u ontvangt de gedrukte oefenboeken en krijgt de digitale variant met vele extra’s erbij. U bepaalt zo heel eenvoudig  welke onderdelen ingezet worden en op welke wijze u dat gaat doen (gedrukt of online). We adviseren u hier ook graag over.

Voor de docent:
De docent heeft de beschikking over een uitgebreid leerlingvolgsysteem. De omgeving werkt volgens het systeem van gepersonaliseerd leren: U kiest zelf welke lessen er voor de leerling/ klas vrijgezet worden en welke vragen zelf nagekeken mogen worden door de leerling. Het is dus mogelijk om per klas of leerling een aparte leerroute te maken.

Door statusoverzichten bekijkt u de scores per klas en per leerling. Zo heeft u inzicht in de vorderingen per les en per vraag en u kunt zo feedback geven aan de leerling. U heeft ook de mogelijkheid om eigen lesmateriaal (vragen, opdrachten, foto’s en video’s) toe te voegen aan de bestaande omgeving. Zo sluit het lesmateriaal nog meer aan op de actualiteit.

Meer weten? Klik hieronder op de linkjes en bekijk via Youtube korte filmpjes over onze online methodes.
Leerlingomgeving Klassieke talen
Docentenomgeving Klassieke talen

Moderne Talen

Ook bij Station (Nederlands) en Library (Engels) kiest u zelf uw ideale mix tussen online lesmateriaal en gedrukte boeken. Station en Library zijn verkrijgbaar voor vmbo-BK en vmbo-KGT. Bij het bestellen van de gedrukte modules (les- en werkboek in één) krijgt u de licentie voor de online variant er gratis bij. Het is ook mogelijk om de licenties voor de online variant los te bestellen, dus zonder de gedrukte boeken. De online versie bevat de inhoud van de gedrukte modules met extra aanvullingen, zoals audio- en videofragmenten, zelftesten (diagnostische toetsen) met extra oefenmateriaal (herhalend en verdiepend) en uitlegfilmpjes bij lastige grammatica-onderdelen.

Wanneer u via de (school)boekhandel bestelt, dan worden de licenties voor het bestelde niveau vrijgezet via de edu-ix koppeling. We kunnen op uw verzoek voor een leerling/ klas kosteloos ook een niveau hoger of lager beschikbaar zetten. Dat gaat heel eenvoudig door ons een mailtje te sturen of te bellen met 088-2944880.

U heeft dus bij Station en Library de beschikking over een “All-in principe”: De online variant met vele extra’s zit bij de prijs van de leerwerkboeken in. Station en Library voldoen daarmee aan het LiFo-model. U bepaalt dus heel eenvoudig welke onderdelen ingezet worden en op welke wijze u dat doet (gedrukt of online).  We adviseren u hier ook graag over, door samen met u na te denken over uw PTO/ PTA (we hebben enkele basisbestanden voor u, maar maken ook graag samen met u maatwerk).

Voor de docent
De docent heeft de beschikking over een uitgebreid leerlingvolgsysteem. De omgeving werkt volgens het systeem van gepersonaliseerd leren: U kiest zelf welke module(s) er voor de leerling/ klas vrijgezet worden en welke onderdelen zelf nagekeken mogen worden door de leerling. Het is dus mogelijk om per klas of leerling een aparte leerroute te maken. Door middel van statusoverzichten bekijkt u de scores per klas/ leerling. U heeft hierbij inzicht in de vorderingen per module en per vraag en u kunt zo feedback geven aan de leerling.

Advies en ondersteuning

Wilt u meer weten over de flexibele mogelijkheden die wij bij Eisma Edumedia te bieden hebben? Onze educatief adviseurs komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden toe te lichten!

Anne Brink
Grieks en Latijn
Telefoon: 088 – 2944 881 en 06 – 10 656 788
E-mail: [email protected]

Marian Danen
Engels en Nederlands
Telefoon: 088 – 2944 880 en 06 – 4992 1971
E-mail: [email protected]