Exit

Library – Engels voor het vmbo is een methode die door veel docenten en leerlingen enthousiast ontvangen wordt door de modulaire opzet en uitdagende contexten die aansluiten bij de leefwereld van leerlingen. Library biedt de mogelijkheid om met leermiddelen op maat uw eigen lesprogramma te arrangeren, dat past bij de eisen en wensen van uw school. Bepaal zelf de verhouding tussen gedrukt en/of digitaal. Lees hier meer over de flexibele mogelijkheden van Library (licenties en folio).

Kenmerken van de methode
Onderbouw

 • De onderbouw bestaat uit een reeks van 7 standaardmodules per leerjaar
 • Voor vmbo-BK is een speciale Start-module geschreven om de overgang van het basisonderwijs naar het vmbo te vergemakkelijken
 • In de modules komen lees-, schrijf-, kijk-, luister- en spreekvaardigheid afwisselend aan bod
 • De leerstof wordt aangeboden middels het vier-fasenmodel (introductiefase, presentatiefase, productiefase en overdrachtsfase)
 • Elke module van Library 2nd Edition bevat een diagnostische toets en veel extra adaptief oefenmateriaal
 • Library biedt veel mogelijkheden tot differentiatie
 • Voor de methode-ontwikkeling en voor de toetsen bij de methode Library wordt gebruik gemaakt van de taxonomie van Bloom.

Bovenbouw

 • De bovenbouw bestaat uit aparte modules voor Reading, Writing, Listening en Speaking per leerjaar.
  Daarnaast is er een module Make it Work beschikbaar waarin alle vakvaardigheden aan de orde komen.
  Als extra ondersteuning kan de module Grammar Bovenbouw ingezet worden.
 • De bovenbouwmodules bevatten een zelftest en extra oefenopgaven

Projectmodules

 • Naast de standaardmodules voor jaar 1 tot en met 4 zijn er ook voor het gehele vmbo projectmodules beschikbaar (voor onder meer Grammar en Fiction) die naast de standaardmodules ingezet kunnen worden.

Een overzicht van alle modules (inclusief Wat doe je? en Wat leer je?) staat in het Lesstofoverzicht Library.

Library-online
Een speerpunt van Library is de online variant: Alle modules van Library zijn ook geheel digitaal te gebruiken in een aantrekkelijke leer-/ werkomgeving zonder te hoeven schakelen tussen meerdere bestanden of schermen. Library-online werkt op de computer, laptop én tablet.

 • Alle oefeningen en opdrachten die in de gedrukte boekjes staan, zijn ook online beschikbaar.
 • Theorie, opdrachten, audio en video zijn geïntegreerd.
 • Library-online kent een geïntegreerde nakijktool. De docent bepaalt welke oefeningen door het systeem worden nagekeken en welke oefeningen door de docent worden nagekeken.
 • Library-online functioneert prima in de gangbare ELO’s (single sign on). Voor scholen die geen ELO hebben is er de mogelijkheid om via emma.eisma.nl te werken.
 • Uitgebreid leerlingvolgsysteem voor de docent (per leerling, per module en per klas kunt u de resultaten bekijken en hierop feedback geven.
 • Servicedesk voor vragen, opmerkingen en adviezen.
 • Library-online is 20% goedkoper dan de gedrukte versie (bij aanschaf van de gedrukte versie heeft u zelfs het gratis gebruiksrecht op de digitale variant).
 • Bepaal zelf uw ideale mix tussen gedrukt en online lesmateriaal.
 • Library voldoet aan het LiFo-model. Na ieder schooljaar kan opnieuw worden bepaald welke onderdelen (online, gedrukt, keuze files) op de leermiddelenlijst komen. Ook zit er geen minimum aan de duur aan het gebruik van de methode. Na ieder schooljaar heeft de school vrijheid van kiezen, ook voor een concurrerende methode.
 • Wanneer u via de (school)boekhandel bestelt, dan worden de licenties voor het bestelde niveau vrijgezet via de edu-ix koppeling. We kunnen op uw verzoek voor een leerling/ klas kosteloos ook een niveau hoger of lager beschikbaar zetten. Dat gaat heel eenvoudig door ons een mailtje te sturen of te bellen met 088-2944880.

Download hier de gebruikershandleidingen voor Library-online:

Instructie leerlingomgeving Nederlands en Engels
Instructie docentenomgeving Nederlands en Engels

Docentenmateriaal

Voor de docenten is uitgebreid docentenmateriaal beschikbaar. U kunt bij ons een docentencode aanschaffen waarmee u toegang krijgt tot een afgeschermd deel van onze site. Hier heeft u toegang tot het antwoordmateriaal, toetsen per module met bijbehorende correctiemodellen en verantwoording van het ERK-niveau in de modules. Met deze code heeft u tevens toegang tot het audio- en videomateriaal bij de methode.

Proefdraaien of lesmateriaal beoordelen?

U kunt een proef met Library-online kosteloos doen. Wilt u een proef draaien met de boekjes, dan betaalt u hiervoor slechts de kostprijs van de boekjes. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wilt u lesmateriaal beoordelen, vraag dan een gratis beoordelingspakket aan.

Advies en ondersteuning

Onze educatief adviseur zit graag met u om tafel om met u mee te denken over het gebruik van een methode Engels. Daarnaast laat zij u graag de flexibele mogelijkheden van Library zien. Dit kan in een vrijblijvend informeel gesprek, maar een uitgebreide presentatie of introductieworkshop behoort ook tot de mogelijkheden.

Jaarfolder en prijslijst

Download hier de jaarfolder en bestelkaart van Library:
Flyer Library (pdf)
Download hier de volledige artikellijst van Library

Close
Go top