Ontwikkel jezelf en schrijf mee aan onze lesmethode Nederlands

Ben jij docent Nederlands in het vmbo of havo/vwo, ben je helemaal enthousiast over je vak en vind je het leuk om lesmateriaal te maken voor leerlingen? Zoek je altijd naar uitdagingen om jezelf te blijven ontwikkelen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Schrijven voor Station is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Je verdiept je kennis van het vak en helpt mede bepalen hoe een methode het meest effectief kan zijn voor de leerlingen.

Het schrijven van een methode is teamwerk.
Je kunt jouw bijdrage op verschillende manieren leveren:

Wijzende jongen
  • als auteur voor een bepaalde vakvaardigheid zoals Lezen of Taalverzorging;
  • als auteur voor opgaven die de leerlingen helpen de stof te herhalen of te verdiepen;
  • als auteur voor toetsen.

We proberen de taken altijd zo te verdelen dat voorkeuren worden gehonoreerd.

Kennis van en ervaring in het voortgezet onderwijs – op het vmbo of in de onderbouw van havo/vwo – is daarvoor noodzakelijk. Je hebt ervaring in het lesgeven en kunt een goede inschatting maken van het niveau van de leerlingen. Je weet welke stof in de verschillende jaren aan bod komt.

Algemene informatie over het auteurschap

Hoeveel tijd kost het?
Om een goede bijdrage aan Station  te kunnen leveren, werk je gemiddeld 4 tot 6 uur per week aan de methode. Schrijven is een creatief proces, waar een redelijke mate van continuïteit voor vereist is.

Hoe wordt er gewerkt?
Als auteur werk je veel zelfstandig op basis van afspraken die met het auteursteam worden gemaakt. Samen met de projectleider houd je de voortgang van het schrijfproces in de gaten. Elke twee maanden is er een auteursvergadering. Daarnaast wordt er via de e-mail en telefonisch contact onderhouden.

Wat zijn de verdiensten?
Uitgeverij Eisma Edumedia werkt op royaltybasis. Dat betekent dat je een bepaald afgesproken percentage ontvangt over elk verkocht boek. Een boek blijft meerdere jaren in roulatie. Dat betekent dat de verdiensten ook over meerdere jaren zijn gespreid. Je ontvangt voorschotten op je royalty zodat je ook tijdens het schrijven al inkomsten hebt. Je werkt met meerdere mensen aan de methode. De royalty wordt op basis van ieders bijdrage verdeeld. Je ontvangt vanzelfsprekend een reiskostenvergoeding wanneer je deelneemt aan een vergadering.

Wil je ook meeschrijven aan Station?
We maken graag kennis met jou! Stuur je motivatie en ervaring aan Michèle-Anne Droste: [email protected]. Als je nog vragen hebt, kun je haar ook mailen of bellen naar 088 – 29 44 882.

Deel op