De voordelen van losse modules

De lesmethodes Library en Station bestaan uit losse modules. Dat betekent niet één dik boek gedurende het lesjaar, maar meerdere dunne exemplaren. We krijgen wel eens vragen wat de voordelen hiervan zijn, dus we zetten dit graag voor u in een overzicht.

  • Het werken met losse modules geeft een psychologisch voordeel, zeker voor vmbo leerlingen. Er wordt namelijk gaandeweg het lesjaar steeds een module afgesloten. Het geeft de leerling een goed gevoel iets afgerond te hebben én aan iets nieuws te kunnen beginnen.
  • Omdat de modules dunner zijn en er per periode maar één of twee modules nodig zijn, betekent dit veel minder gewicht in de schooltas. In de ELO ziet de leerling welke module voor de les nodig is, wel zo makkelijk.
  • Is de leerling toch een module vergeten? Dan kan hij of zij gebruik maken van een klassenexemplaar. Omdat de opdracht op een los vel gemaakt moet worden, dat overgeschreven wordt in het werkboek, betekent dit extra werk. De volgende keer wordt de module niet zo snel opnieuw vergeten…
  • De volledige lesmethode is online beschikbaar. De leerling kan hoe dan ook doorwerken.
  • Liever alle modules bij elkaar? Dan is er de mogelijkheid om de leerling een verzamelmap aan te laten schaffen. Hierin kunnen alle modules (of per periode) netjes opgeborgen worden. Deze zijn in verschillende uitvoeringen voor weinig geld te koop bij warenhuizen zoals Hema en Action of natuurlijk online bij bedrijven voor kantoorartikelen.
Opbergmap modules Station

In de praktijk blijken onze leerlingen en docenten erg tevreden over de voordelen van het werken met losse modules. Wilt u meer informatie over onze lesmethodes of over het werken met losse modules? Neem dan contact op met onze educatief adviseur. Zij vertelt u er graag meer over.

Deel op